About

WELKOM OP MIJN WEBSITE

 

TROTTEYN FREDERIK

schil-derijen@trotteynfrederik.be

frederik.trotteyn@belgacom.net

myblog-freek.blogspot.com

trotteynfrederik.be

fineday.skynetblogs.be

 

 

 

VEEL VREUGDE MET HET BEKIJKEN

VAN DE SCHILDERIJEN VAN

JOS TROTTEYN

PORTRET VAN DE KUNSTSCHILDER

boer uit Schorisse

Trotteyn Joseph( Jos) Cornelis, geboren te Blankenberge 1910, overleden 2002, leerling aan de Gentse Academie, kunstschilder,tekenaar,restaurateur meesterwerken (gewezen restaurateur van het Bisdom Gent) conservator van "Het Lam Gods" gedurende vele jaren.

s van 1935 tot 1963 direkteur leraar van de Gentse Hogere Schilderschool " Domien Steurbaut " , Leraar Imov instituut .

Tentoonstellingen in het buitenland, werken in musea, crypte van het St.Baafs kathedraal, te Mechelen, Oostende, Den Haag, Blankenberge, Veurne, Aalst, ereplakket van verdienste Stad Gent. enz...

 

UITTREKSEL UIT " VOORUIT" 1967

 

Treffend is de volledige beheersing van de techniek, de duurzaamheid van de materie. In onze tijd van door elkaar woekerende "ismen" en modegrillen, heeft het werk van JOS TROTTEYN ons inziens een meer dan ARTIESTIEKE WAARDE.

Dat oeuvre mag niet verborgen blijven in de eenzaamheid van zijn atelier. Hij is de gemeenschap de boodschap verschuldigd welke hij met zo veel kunde en meesterschap picturaal heeft verwezenlijkt.

 

 

JOS TROTTEYN hanteerde het penseel als een volwaardig vakman. Hij gebruikte ook het palet ( paletmes ) als toepassing in zijn meesterwerken. was specialist in het schilderen van "imitatie marmer en hout " die hij ook verwerkte in tal van zijn werken. Hij beheerste een uitgebreid kleuren gamma. Hij was ook bekwaam in het aquarel en heeft talrijke graveer werken ( scraper bord ) gemaakt. Hij was zeer vaardig in het tekenen en was ook een buitengewoon portret schilder. Het was een veelzijdig kunstenaar, en beheerste de kunst in al zijn glorie. Zijn figuren , vooral de vrouwelijke zijn van een wonderbaarlijke schoonheid.

kakereel

BEZOEK OOK OP YOUTUBE JOS TROTTEYN WAARONDER DE VIDEO

VAN DE TENTOONGESTELDE WERKEN 2013 TIJDENS DE PATERSHOLFEESTEN

OP DE WEBSITE VAN WIKIPEDIA KAN DE BIOGRAFIE VAN

JOS TROTTEYN BEKEKEN WORDEN

HULDE AAN KUNSTSCHILDER JOS TROTTEYN

landschap

Als je het pijltje van de muis op sommige foto's laat staan, en er verschijnt een handje, dan klik je er op en word het plaatje vergroot !

MOOIE LANDSCHAPPEN